سبد خرید 0

یکی از درگیری های فکری و ذهنی رانندگان در هنگام خرید لاستیک، خرید یک لاستیک تازه تولید شده است.

متاسفانه در کشور ما لاستیک های خارجی زیادی وجود دارد که بیش از پنج سال از تاریخ ساخت آنها گذشته است.این مورد برای لاستیک های ساخت ایران خیلی  کمتر وجود دارد.

با توجه به شرایط آب و هوایی گرم و مسیر های پر از پستی و بلندی، همچینین سرعت مطمئن را رعایت نکردن و خانواده هایی که جمعیت زیاد دارند و تکمیل ظرفیت خودرو را طبق گنجایش استاندارد رعایت نمی کنند و .... باعث ناامنی لاستیک ماشین در جاده ها و مسیرها به خصوص در هنگام مسافرت و استفاده از ماشین در مدت زمان بیشتر می شود.

می توان گفت که با توجه به واردات و صادرات لاسیتک ماشین ، انواع زیادی از مدل های لاستیک ایرانی و خارجی در بازار موجود است که راه تشخیص نو از کهنه بودن بسیار مهم  است که  که لاستیک که مدل طول عمر ان پنج سال گذشته باشد به لاستیک کهنه معروف می باشد. که به این مدل لاستیک ها در بازار لاستیک به لاستیک انباری اطلاق می شود .

به دلایل مختلفی نظیر توقیف محموله های قاچاق، عدم فروش در یک کشور به دلایل مختلف و انتقال آنها به یک کشور ثالث و یا لاستیکهائی که در یک سری ساخت در کارخانه مشکل فنی داشته که توسط تولید کنندگان به کشورهای جهان سوم قاچاق می گردند.و دلایل بسیار دیگر که فقط سازندگان ازآن باخبر هستند.

تولیدکنندگان لاستیک در تمام دنیا وظیفه دارند  که  تاریخ تولید هر لاستیک را روی آن  به صورت یک کد سه رقمی یا چهار رقمی درج  نموده اند ، هرچند که به راحتی قابل تشخیص و تفسیر نیست.

این لاستیک های انباری توسط فروشندگان جزئی با قیمتی کمتر از لاستیک های تازه تولید شده از عمده فروشان لاستیک خریداری می گردد .  زمان خرید فروشندگان از وضیعت انباری بودن آن اطلاع می یابند. متاسفانه این صداقت در زمان فروش به مشتریان وجود ندارد و بدون اطلاع به مشتری و با همان قیمت لاستیک تازه تولید شده به مشتری از همه جا بی خبر فروخته می شود.

بنا براین قبل از خرید لاستیک حتما اطلاعات خود را در خصوص تاریخ تولید لاستیک که روی لاستیک درج شده است را بالا برده و دقت لازم به عمل آورید.

لاستیک های انباری از نظر ظاهر اصلا تفاوتی با لاستیک نو ندارد . و  از روی شکل ظاهری قابل تشخیص در مورد انباری بودن نیستند.

سازندگان خودرو جهت مشخص نمودن زمان تولید لاستیک ملزم به ثبت تاریخ ساخت هستند.

متاسفانه این تاریخ به طوری برلاستیک درج شده که توسط مصرف کننده به راحتی قابل تشخیص نیست. با مطالعه مطلب ذیل به راحتی میتوانید زمان تولید لاستیک را متوجه شوید.

در جداره بیرونی لاستیک ها یک عدد چهار رقمی درج شده است که مشخص کننده زمان تولید آن است. این عدد بر اساس سال تولید و تعداد هفته است. دو رقم اول تعداد هفته و دو رقم آخر سال تولید را نشان می دهد. شایان  ذکر است مصرف لاستیک هایی که  ازتاریخ تولید آنها بیش از ۳ سال می گذرد مناسب نیست.

فرضا درج عدد ۱۶۰۷بر روی یک لاستیک یعنی این لاستیک در هفته شانزدهم سال ۲۰۰۷ تولید شده است.اگر این عددسه رقمی باشد به معنای تولید قبل از سال ۲۰۰۰ می باشد.نکته ی دیگر قابل ذکر در مورد لاستیک های ایرانی این است که در هنگام خرید حتما دارای علامت استاندارد باشند.لاستیک های ایرانی از این دسته در دونوع در بازار یافت می شوند.در نوع اول لاستیک ایرانی در دوطرف خود دارای مهراستاندارد می باشد که این نوع لاستیک  درجه یک محسوب می شود.اگر لاستیک تنها در یک طرف دارای علامت استاندارد باشد بیانگر این است که لا ستیک درجه دو می باشد.لاستیک هایی که در زمان تولید در کارخانه به هر علتی در حین تولید مانند قطع برق وقفه ای در تولیدشان می افتد به جمع لاستیک های درجه دو می پیوندند.
نکته : در نوع اول لاستیک ایرانی در دوطرف خود دارای مهراستاندارد هستند که این نوع لاستیک نو درجه یک محسوب می شود.
اگر لاستیک تنها در یک طرف دارای علامت استاندارد باشد بیانگر این است که لا ستیک درجه دو می باشد.

اگر در هنگام تولید لاستیک در کارخانه به هر دلیلی در هنگام تولید مانند قطع برق ، تولید متوقف شود ، لاستیک به جمع لاستیک های درجه دو اضاف می شود.

چند سفارش مهم درباره لاستیک خودرو

1-    حتما از لاستیک استاندارد استفاده کنید.

2-     در هنگام انتخاب و تهیه لاستیک به نوع خودرو، سرعت، شرایط رانندگی، سطح جاده، شرایط محیط و فصل توجه کنید.

3-     بازدیدهای دوره ای لاستیک های خودرو به منظور ماندگاری بیشتر، ایمنی بالاتر، راندمان بهتر و مصرف سوخت کمتر امری حیاتی است.

4-     باد لاستیک ها هر دو هفته یک بار کنترل شود.

5-    بهتر است تمام لاستیک های خودرو از یک نوع باشند، مشخصات یکسانی داشته باشند و در صورت استفاده از لاستیک های تیوب دار، بهتر است تیوب داخل لاستیک نیز در صورت تعویض لاستیک عوض شود.

6-     هیچ گاه لاستیک های رادیال و بایاس پلای را به طور هم زمان بر روی یک خودرو استفاده نکنید.

7-     از بالانس چرخ ها هرگز غافل نشوید.

8-    در هنگام کنترل فشار باد، لاستیک ها بایستی سرد باشند و در حالتی که لاستیک ها گرم می باشند، از خالی کردن باد اضافی بپرهیزید.

9-     هر 8000 کیلومتر لاستیک های بایاس پلای به صورت ضربدری و لاستیک های رادیال به دلیل جهت دار بودن، به صورت طولی جابه جا شوند

10-                        استفاده از کروز کنترل باعث میشود آسیب کمتری به لاستیک خودرو وارد شود
هیچ گاه از رینگ و لاستیک معیوب یا تعمیر شده استفاده نکنید.

 

استفاده از لاستیک کهنه می‌تواند منجر به خسارات جبران ناپذیر می گردد که به قیمت جان عزیزان ‌مان تمام شود.

 

 

1مجموع 6 مقاله
1مجموع 6 مقاله
نمایش همه
علاقه مندی ها ()